10.8.2008

Kakkakasakakku(laktoositon ja gluteeniton)


Meillä viljellään jonnii verran kakkahuumoria, koskapa suolistovaivat joskus silloin tällöin ilmoittavat olemassaolostaan.Mutta meidän iloksi pystymme käyttämään laktoosittomia tuotteita kuten kermaa, kermaviiliä, juustoja, jugurttia, jäätelöä ym. (valio) sopivassa määrin.

Joten ei voinut tästä kasasta muuta nimeä keksiä.Alunperin visiona oli puunkanto mutta olisi vaatinut lisää kakkupohjan paistoa eikä aikaa siihen ollut.


Pohja 4 munaa lasiin, yhtä paljon sokeria(hienoa), yhtä paljon jauhoja (puolet perunaj.toinen puolikas gluteenittomia(semperin hienojauhoseos) ja jauhoihin 1 tl leivinjauhetta

Paistoin leivinpellillä
Välissä samat täytteet kuin edellisessä kääretortussa
välissä 1 vispikerma laktoositon + vanhanajan vaniljakastike(vaahtoutuva, laktoositon)
lemon curd tahnaa( sisältää hieman voita)
suklaalevite(reinbow,laktoositon ja gluteeniton)
Puolikkaasta määrästä kermaa puolet suklaalevitteen joukkoon ja toinen puolikas määrä lemoncurdin joukkoon, näin saa levitettävään muotoon. Nämä levitin päällekkäin ja kääräsin rullalle suikaleen ja keskelle kakkua samalla lailla täytetään toinen suikale ja jatketaan siitä mihin edellinen jäi.
(tällä tekniikalla tein keväällä sammakko, raparperikakun päiväkotiin eskariopeille ja hoitajille) Päällä Suklaaganache: 1 prk vispikermaa(1 prk) lämmitetään kattilassa kiehumispisteeseen ja otetaan liedeltä pois, heitetään suklaat (1,5 levyä) minulla oli brunbergin tummaa suklaata joukkoon ja sekoitetaan, annetaan jäähtyä ja kaadetaan kakun päälle.Tämän päällisen ohjeen olen löytänyt mm. Kinuskikissalta, Mint chokolatelta, Sitruunamarengilta , mansikkamäeltä, kermaruusulta ja monelta muulta....


Tämä kukka ristitään gerberaksi josta ei tullut sellaista kuin olisin halunnut mutta harjoitellaan lisää niin josko sitten. Värit kun ovat elintarvikevärejä ja kiiltävät kovasti ja kuivuvat hitaasti, varsinkin kostealla säällä.
Koristeet: Gerbera ja ruusu vaahtokarkkitaikinaa
lehdet ja pastellioranssin väriset kukkaset värjättyä täytettä, jossa vaniljakreemijauhetta(laktoositon,mutta sisältää maitoproteiinia, Milletti)
Vehje jonka löysin Paperikuusta esittelen seuraavassa postauksessa

Ei kommentteja: