28.5.2008

Salmiakki ja suklaamousse täytteinen vaahtokarkkikoristeinen kakku (laktoositon ja gluteeniton)







Nyt se on sitten valmis. Sammakot lähti tänään päiväkotiin pojan eskariopen ja muiden työntekijöiden suihin. En päässyt eroon tuosta sammakko+raparperilehti aiheesta, joten tässä sitten

Pohjat:2x4:nmunan,taikina sekä yksi 2:n munan taikina pyöreään vuokaan

  • lasiin 4 munaa,
  • saman verran perunajauhoja
  • sekä sokeria
  • 1.5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää leivinjauhe perunajauhojen joukkoon, lisää vaahtoon siivilän läpi jottei tule paakkuja. Laitan yhtä paljon perunajauhoja kuin yleensä laitetaan vehnäjauhojakin. Paistoin 200 asteessa 12 min. 50 cm:n leveässä uunissa uunipellillä suunnilleen keskellä uunia.

Alimmaiseksi laitoin 2:n munan pyöreän pohjan, täytteenä vanhanajan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta johon sekoitin lakritsikastiketta sekä turkinpippurirouhetta, lisäsin vielä tomusokeria antamaan makeutta sekä ryhtiä

Toisena täytteenä oli tummaa suklaata samaan vaahtoon sulatettuna sekä tomusokeria.Näin minä teen suklaamoussen

Leikkasin uunipellillisestä sopivan levyisiä kaitaleita, jotka kostutin mehulla ja päällystin täytteillä. Sitten kieputin rullaksi ja laitoin pyöreän pohjan( joka ensin kostutetaan ja täytetään jommalla kummalla täytteistä) keskelle ja jälleen seuraavan kaitaleen jatkoin siitä mihin edellinen jäi. kts. viimeinen kuva

Koristeet värjättyä vaahtokarkkitaikinaa jonka kaverina sinisellä värjättyä kermaa









Ei kommentteja: