18.5.2008

Koristeet vaahtokarkkitaikinasta

Nämä keltaiset kukat pienellä piparimuotilla
jonka jälkeen syvensin työvälineelläni terälehtien välejä

Tähtipiparimuotilla: olkoon vaikka betunia. Maalasin kaupan elntarvikeväreillä. Sekottelin valkoista ja punaista sekaisin ja olen tyytyväinen lopputulokseen
nämä voisivat olla anemoneja.Kaikki kukat maalattu tarjoustalon edullisilla mutta laadukailla pensseleillä
Tuo ruskea kuvaa hiekkaa jonka päällä soraa, ruokopalasokeria joka hakattu vasaralla pussin sisällä. Tein ruskeamman taikinan ruokotomusokerilla niin tuli hiekan väriä ( vaahtokarkit olivat vaal.punavoittoisia) Niistä kuva edel. tekstissä

täytyyhän rantasandaalit olla...
Vaahtokarkkitaikina (mmf)Ainekset: 400g vaahtokarkkeja,noin 1 1/2 pkt tomusokeria
1 1/2-2 rkl vettä ja halutessasi 1-2 tl esanssiaSihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan. Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä.  • Kaada vaahtokarkit kulhoon ja lisää vesi, kuumenna niitä mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla,(800W) joka välissä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Yhteensä noin 2 minuuttia mikrosta riippuen.
  • Tee tomusokeriin keskelle kuoppa ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan.

    Voitele käsiäsi hieman kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on erittäin tahmeeta tässä vaiheessa.

  • Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.

  • Vaivaa kunnes seos on tasaista ja sileetä ja irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi sileäksi palloksi.

  • Kääri taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seistä mielellään seuraavaan päivään huoneen lämmössä estääksesi taikinasta tehtyjä kuvioita kutistumasta.

  • Vaahtokarkkifondantti säilyy oikein säilytettynä pari viikkoa.

  • Kun alat leipoa taikinasta kuorrutetta tai hahmoja pehmitä taikinaa hieman laittamalla se mikroon noin 20 sekunniksi. Lisää sihdattua tomusokeria jos taikina menee liian tahmeaksi.

  • Minä teen jokaisen taikinan mittailematta tomusokeria, käsissä tuntee milloin taikina on sopivaa muovailtavaksi, alusta pitää olla hyvin tomusokeroitu.
1 kommentti:

sikke kirjoitti...

Hienoa, upeita juttuja olet saanut vaahtiksistakin aikaiseksi. Pitää itsekkin varmaan yrittää lasten synttäreille.