jonka jälkeen syvensin työvälineelläni terälehtien välejä


Ainekset: 400g vaahtokarkkeja,
noin 1 1/2 pkt tomusokeria
1 1/2-2 rkl vettä ja halutessasi 1-2 tl esanssia
Sihtaa noin puolet tomusokerista kulhoon valmiiksi odottamaan. Voitele hyvin kevyesti kuumuutta kestävä kulho kasviöljyllä.
- Kaada vaahtokarkit kulhoon ja lisää vesi, kuumenna niitä mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla,(800W) joka välissä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet kuohkeaksi massaksi. Yhteensä noin 2 minuuttia mikrosta riippuen.
- Tee tomusokeriin keskelle kuoppa ja kumoa sulaneet vaahtokarkit tomusokerikuoppaan.
Voitele käsiäsi hieman kasviöljyllä estääksesi taikinaa tarttumasta käsiisi. Taikina on erittäin tahmeeta tässä vaiheessa. - Alusta loput tomusokerista vaahtokarkkisulaan, lisää tomusokeria vähän kerrallaan.
- Vaivaa kunnes seos on tasaista ja sileetä ja irtoaa kulhon reunoilta ja muuttuu kiinteäksi sileäksi palloksi.
- Kääri taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja anna seistä mielellään seuraavaan päivään huoneen lämmössä estääksesi taikinasta tehtyjä kuvioita kutistumasta.
- Vaahtokarkkifondantti säilyy oikein säilytettynä pari viikkoa.
- Kun alat leipoa taikinasta kuorrutetta tai hahmoja pehmitä taikinaa hieman laittamalla se mikroon noin 20 sekunniksi. Lisää sihdattua tomusokeria jos taikina menee liian tahmeaksi.
- Minä teen jokaisen taikinan mittailematta tomusokeria, käsissä tuntee milloin taikina on sopivaa muovailtavaksi, alusta pitää olla hyvin tomusokeroitu.
1 kommentti:
Hienoa, upeita juttuja olet saanut vaahtiksistakin aikaiseksi. Pitää itsekkin varmaan yrittää lasten synttäreille.
Lähetä kommentti