13.6.2008

Muunneltava piirakkaohje

Taikinaan lisäsin mantelijauhetta 75g sekä banaani/persikkasose purkin
Päälle: mantelilastuja 150g, reilu 100 g margariinia, perunaj. 3 rkl, keitä kattilassa kunnes sakenee ja kaada jäähtyneen pohjan päälle
Suklaa-appelsiinipiirakassa lisänä 1:n appelsiininmehu
Päällä II suklaaatäyte, josssa myös puolikkaan appelsiinin mehu löytyy osiosta Munattomat leivonnaiset(munaton mokkatorttu)

Tätä ohjetta olen lähes aina käyttänyt piirakkaohjeena, jota muuttelen tarpeen tullen
Pyöreä vuoka(kermansavi, pyrex, vastaava)

2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai glueeniton jauhoseos)
1,5 dl sokeria
1,25 tl leivinjauhetta
SEKOITA NÄMÄ KESKENÄÄN ja lisää

2 munaa
1dl sulatettua margariinia/voita
1/2 dl vettä/maitoa/mehua

VATKAA HIUKAN MUNIA JOIHIN LISÄÄT SULATETUN MARGARIININ
PÄÄLLE MARJOJA/HEDELMIÄ JA HIUKAN SOKERIA
Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 25min.

Tähän taikinaan voi lisätä sulatettua suklaata, josta saa tukusan suklaapiirakan/kakkupohjan.
sain idean KINUSKIKISSAN SIVUILTA kehitellä gluteeniton versio suklaakakkuna johon laitan jonkun mielenkiintoisen täytteen.

1 kommentti:

jack bauer kirjoitti...

Nam, vaikuttaa tosi herkulliselta.