ja tirisemässä rasvassa
tätä käytän usein piirakoissa ja pulllissa ym. vastaavissa leivonnaisissa
Munkit:
2,5 dl vettä
1/2 pala hiivaa
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2,5 dl vettä
1/2 pala hiivaa
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
100 g margariinia/laktoositonta voita
1 muna
semper hieno jauhoseos 500g(menee koko pahvilootallinen)
semper hieno jauhoseos 500g(menee koko pahvilootallinen)
lämmitä vesi ja liota hiiva joukkoon
lisää kardemumma, suola, sokeri, sulatettu margariini/voi
lisää kardemumma, suola, sokeri, sulatettu margariini/voi
vatkaa sähkövatkaimella muna joukkoon ,älä vatkaa liikaa,
vain niin että sekoittuu ja muna rikkoutuu
vain niin että sekoittuu ja muna rikkoutuu
jatka vatkaamista sähkövatkaimella kun lisäät jauhot
jaa taikina esim. lusikalla jauhotetulle pöydälle, ei tarvitse kuin pyöräyttää lastan/nuolijan avullaETTEI TARTU PÖYTÄÄN
EI SIIS SAA ALKAA VAIVAAMAAN ,KOSKA TAIKINA ON SIIHEN LIIAN LÖYSÄÄ JA SIINÄ EI OLE SITKOSTA NIINKUIN TAVALLISESSA TAIKINASSA
EI SIIS SAA ALKAA VAIVAAMAAN ,KOSKA TAIKINA ON SIIHEN LIIAN LÖYSÄÄ JA SIINÄ EI OLE SITKOSTA NIINKUIN TAVALLISESSA TAIKINASSA
kohota tässä vaiheessa noin 10min. kohoamiseen vaikuttaa huoneen lämpötila merkittävästi ,kun on kyseessä gluteeniton taikina
paista rypsiöljyssä ihan niin kuin tavallisetkin munkit
öljyyn laitettaessa taikina voi olla raskaan oloista mutta kohoaa kivasti öljyssä tiristessään
öljyyn laitettaessa taikina voi olla raskaan oloista mutta kohoaa kivasti öljyssä tiristessään
JOS TAIKINA PUTOAA KATTILAN POHJALLE nosta reikäkauhan avulla ylös, ettei jää pohjaan kiinni
paiston jälkeen valuta ritilän päällä ylimääräinen rasva ja sokeroi
jäi kuvaamatta juuri sokeroituna.......
jäi kuvaamatta juuri sokeroituna.......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti