13.6.2008

Munattomat runebergin tortut

150 g margarinia/voita
1,5 dl sokeria
Vaahdota nämä

1 tl vanilja-/vanilliinisokeria
1,5 vehnä-/gluteeniton jauhoseos
1,5 korppujauhoja(saa myös gluteenittomana)
1,5 tl leivinjauhetta
Sekoita nämä keskenään ja lisää margariini ja sokerivaahtoon

0,5 dl omenasosetta
1 dl kermaa/maitoa/mehua/vettä
Lisää nämä ja mausta viimeiseksi karvasmanteliöljyllä(ei välttämätön)

Nostele paperivuokiin ja paista 200 asteessa noin. 15 min. Koristele vadelmahillolla ja sokerikuorrutuksella tai jollain muulla valitsemallasi täytteellä

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Pitää heti kokeilla. Tänä vuonna meilläkin saadaan viimein ja vihdoin kaikille sopivia Runebergin torttuja :).

Maikkili kirjoitti...

hyvä että näin blogin välityksellä voi jollekin olla avuksi

Anonyymi kirjoitti...

Millaisia näistä tulee, maku ja rakenne, kun tekee gluteenittomana? Ihanaa löytää tällainen ohje... :)

Maikkili kirjoitti...

näistä tulloo hyviä miten ton rakenteen sanois ei ainakaan liian murea tuoreena ja kun on syönyt jo aika kauan gluteenitonta niin en moiti makua

Anonyymi kirjoitti...

niin paljon nuita korppujauhoja, 1,5 __? :)

Maikkili iha ite kirjoitti...

Juu nuinpaljon

Anonyymi kirjoitti...

Korppujauhoja 1,5dl?