17.7.2008

Toispuoleinen perhonen eli kasvirasva/laktoositonkermakakku

Perhoskakku kaikkien sääntöjen vastaisesti

Laktoosittomasta kermasta(valio) vasen puoli ja kasvirasvavispikermasta(gogreen) oikea puoli perhosesta.

Tein tämän näin koska meillä ei ole maitoproteiini allergiaa vaan laktoosi-intoleranssi ja meillä joidenkin suolisto ei aina kestä laktoosittomistakaan tuotteista tehtyä kakkua. Tähän ideaa sain Mansikkamäen eben kommenttiosiosta jossa oli tehty Mansikkakakku go green kermaa käyttäen. Minun pursotuksista ei voi puhua edes samalla sivulla ovat vielä kovasti harjoituksen alla.Tein ensimmäisen kerran kokeillen simpukkaa jotka välillä hiukan kaatuilivat.Sekä nuo sokerikuorrutteen viivat eivät ole sellaisia kuin ensin kuvittelin mutta saipahan jonkunlaista koristehippua siipiin.

Perhonen on muutenkin toispuoleinen koska täytteet ovat kooostumukseltaan erilaisia, mutta tietysti tuo pursotuskohtakin menee eri kohdasta joka ei suinkaan ollut tarkoitus, emäntä meni hieman sekaisin kun päälle suunnittelemani suklaakuorrutuksen suklaalle kävi juuri niin kuin ei saisi käydä eli oli liian kauan vesihauteessa ja siitä tuli vaikeammin leikattavaa mutta makuun ei vaikuttanut tippaakaan.
Kuvastakin näkee laktoosittoman kerman ja go greenin väri eron. Halusin tämänkin takia kokeilla miltä tällainen näyttäisi.

Välissä täytteet samanlailla maustetut molemmissa kermoissa eli: puolet maustoin sulalla tummalla suklaalla(brunberg) jota käytän aina sekä puolet lime curdilla (josta aiemmin mainitsemasta blogista idea eli kinuskikissalta.)

Kakkupohjan paistoin kermansaven laakeammassa vuoassa 4:n munan ohjeella ja leikkasin vapaasti muotoillen siitä perhosen
Seuraava kakku saa ollakin sitten tämän kuun lopulla kun vietämme 15v. Hääpäivää ja silloin haluan kokeilla Mansikkamäen sivulla ollutta vaahtokarkkilevitteen ohjetta Kiitos jo etukäteen ebelle kun laitoit ohjetta.

1 kommentti:

HerkkuKirppu kirjoitti...

Vautsi, täällähän on vaikka mitä :P Linkitän, jos muistan (pitää mennä ny tuutilullaamaan) ja kunhan sulle sopii :D

Hieno perhonen!