10.10.2008

Karjalanpiirakat(gluteeniton,laktoositon)


Minä laitoin 4 dl tattarijauhoja(luontaisesti gluteenittomia) ja 1,5 dl karkea jauhoseos(semper)
Ennen uuniin laittoa voitelin munalla puuron piirakan keskeltä. Uunista poisoton jälkeen voitelin vesimargariiniseoksella.


Tuo pulikka on ihan ehdoton mielestäni näitä tehdessä, älä kaulitse liian ohueksi repeilee muuten rypytettäessä varsinkin tämä gluteeniton.


Nuorimmainen toi heti tämän rekka-auton kun valmiit piirakat sain pöytään.
Täytyy olla iloinen että lapsella on mielikuvitusta.
Torstaina oli taas jääkiekkoa hallissa ja minä ja pojat nautimme näistä karjalanpiirakoista.Tämän ohjeen olen havainnut erittäin hyväksi sovellettavaksi GLUTEENITTOMAKSI


Mieheni leipoi kotona asuesaan silloin joskus kauan sitten , kun tapasimme hän opetti minut tekemään näitä. Vaihdoin vain ruisjauhon tattarijauhoon.5 kommenttia:

Insanity_ kirjoitti...

Jestas, empä olekaan tiennyt että karjalanpiirakatkin onnistuvat gluteenittomina! Mie olen piirakoita vääntänyt itse vasta parisen vuotta jouluksi, mutta tästä se ura alkaa! Olipa mukava löytää taas uusi ja ihana ruoka/leivontablogi. :)

Maikkili itse kirjoitti...

Juu, kyllähän ne onnistuvat ja ovat maistuvia. Pakkaseen en ennättänyt laittaa yhtään kun syötiin kaikki.Säilyi jääkaapissa kolme päivää aivan hyvinä ja sit mikrossa lämmitettynä, muutaman juustoviipaleen kera.Linkitän sinut tuohon listaani

Edina kirjoitti...

Otin ohjeen ylös! Ihanaa! En tiennyt minäkään että karjalanpiirakoitakin saa tehtyä gluteenittomina! Ikänä en oo ainakaan kaupoista löytäny... Näitä täytyy kokeilla. =)

Mama kirjoitti...

Ihanan näköisiä ja varmaan maistuis mullekki! On pitänyt noita tehdä, mutta aika, aika...

Maikkili itse kirjoitti...

Edina ja mama:
Kaupasta saa pakastehyllystä mutta en osta kun ovat niin kalliita, ja kun intoa riittää tekemiseen niin ainahan omatekemät on parempia kuin kaupan kovat koppurat(ovat nimittäin kovia ne kaupan karjalanpiirakat)
Ohje on vapaasti hyödynnettävissä, kiva että on ollut hyötyä niiden laittamisestä tänne.Ain se mieltä lämmittää