27.10.2008

Helppo suklaakakku (pistaasipähkinä blogista)

100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
reilut 2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
(Huom! Tähän ei tule yhtään kohotusaineita)
1. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
2. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20-22 cm:n irtopohjainen vuoka.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva joukkoon ja sekoita.
4. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään.
5. Siivilöi jauhot taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoita pinta.
7. Paiston kanssa pitää olla tarkkana, koska tämä kakku ei saa paistua läpikypsäksi. Sen kuuluu jäädä keskeltä löysäksi.
8. Paista kakku uunin keskitasolla 175 asteessa 24 minuuttia, jos vuoka on halkaisijaltaan 20 cm, tai 21 minuuttia, jos vuoka on halkaisijaltaan 22 cm.
Kakku jähmettyy jäähtyessään ja onkin parhaimmillaan 4-5 tunnin päästä leipomisesta tai vasta seuraavana päivänä.
(Tosin, kuten sanoin jo aikaisemmin, itse syön tämän yleensä heti lämpimänä. En koskaan malta odottaa kakun jäähtymistä, sitäpaitsi minusta tuo löysä keskus on juuri parasta tässä kakussa :) )

Ei kommentteja: