14.6.2008

Munkit

kohoamassa
ja tirisemässä rasvassa


tätä käytän usein piirakoissa ja pulllissa ym. vastaavissa leivonnaisissa

Munkit:
2,5 dl vettä
1/2 pala hiivaa
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
100 g margariinia/laktoositonta voita
1 muna
semper hieno jauhoseos 500g(menee koko pahvilootallinen)

lämmitä vesi ja liota hiiva joukkoon
lisää kardemumma, suola, sokeri, sulatettu margariini/voi

vatkaa sähkövatkaimella muna joukkoon ,älä vatkaa liikaa,
vain niin että sekoittuu ja muna rikkoutuu

jatka vatkaamista sähkövatkaimella kun lisäät jauhot

jaa taikina esim. lusikalla jauhotetulle pöydälle, ei tarvitse kuin pyöräyttää lastan/nuolijan avullaETTEI TARTU PÖYTÄÄN
EI SIIS SAA ALKAA VAIVAAMAAN ,KOSKA TAIKINA ON SIIHEN LIIAN LÖYSÄÄ JA SIINÄ EI OLE SITKOSTA NIINKUIN TAVALLISESSA TAIKINASSA

kohota tässä vaiheessa noin 10min. kohoamiseen vaikuttaa huoneen lämpötila merkittävästi ,kun on kyseessä gluteeniton taikina

paista rypsiöljyssä ihan niin kuin tavallisetkin munkit
öljyyn laitettaessa taikina voi olla raskaan oloista mutta kohoaa kivasti öljyssä tiristessään

JOS TAIKINA PUTOAA KATTILAN POHJALLE nosta reikäkauhan avulla ylös, ettei jää pohjaan kiinni

paiston jälkeen valuta ritilän päällä ylimääräinen rasva ja sokeroi
jäi kuvaamatta juuri sokeroituna.......

Ei kommentteja: