14.6.2008

Luontaisesti gluteenittomat vanilja+mustikkapullat

Kohoamassa, laitoin paperivuokiin, etteivät valu pellille






























Koristelin keltaisella elintarvikeväritomusokeriseoksella ja sulatetulla suklaalla














Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa































SIIS

Yleiskoneen kulhoon
5 dl semper glut. hienojauhoseos
11g (1 pussi kuivahiivaa)
2 tl karddemummaa
1 tl suolaa(reilu)
1 dl sokeria
SEKOITA NÄMÄ KESKENÄÄN

MITTAA MIKRON KESTÄVÄÄN KULHOON
2.5 dl vettä/JOKU MUU NESTE kylmänä ja ripottele Fiber Huskia, sekoita ja anna turvota n.10 min.

(lämmitä täydellä teholla 1.5 min.45 asteista kuivahiivaa tarvitsee kohotakseen tämän lämpötilan, tarvittaessa mittaan lämpömittarilla , minä mittaan digitaalisella)

KAADA LÄMMITETTY VESI JAUHOSEOKSEEN, JOTA OLET SEKOITTANUT, JATKA VATKAAMISTA YLEISKONEEN KAKKUVATKAIMELLA(PUOLET VAAHTOVATKAIMESTA) SAAT KUOHKEAMMAN.

Vatkaan aina tällä yleiskoneellani taikinan noin 5 min. Kuvassa näkyykin tärkeimmät.
Fiber Husk antaa sitkeyttä!















Sitten vain alustalle tarpeeksi jauhoja ja taputtele taikina haluamasi kokoiseksi















Päälle vaniljakreemijauheseos(pussin kyljessä ohje ja suhde minulla tässä 2.5 dl vettä ja 1 dl jauhetta) sekä jäiset mustikat EN TIEDÄ VAIKUTTIKO JÄISET MUSTIKAT KOHOAMISEEN MUTTA AJATUKSENA OLI SE ETTEI LIIKA TULISI NESTETTÄ















Tämä on hyvä apuväline taikinarullan tekemisessä































Kauniita näistä ei tullut mutta hyviä gluteenittomiksi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Olen tehnyt gluteenittomia kanelipullia, joihin olen käyttänyt vaniljanmakuista tuorejuustoa.
Eli gluteeniton pullataikina, joka kaulitaan levyksi. Levitetään taikinalevylle vaniljatuorejuustoa, kanelia ja sokeria (eli korvapuustien tapaan).
Kääritään rullalle ja leikataan kuten korvapuustit. Nostatetaan, voidellaan, ripotellaan sokerit päälle ja paistetaan.
Olen käyttänyt vaniljatuorejuustoa myös guteenittomasta pullataikinasta tehdyssä mustikkapiirakassa mustikoitten alle. Todella hyvää.