Vaahtokarkkitaikinan teko
näitä tarvitset
- voitele kippo öljyllä (käytin oliiviöljyä)
- lisää sen verran vaahtokarkkeja kuin tarvitset
- ripottele pinnalle hieman vettä
- lämmitä mikrossa täydellä teholla 30 s. sekoita ja jatka taas 30s. sekoita
- ala työstämään taikainaa tomusokerin avulla, näpppeihin tarttuu mutta älä välitä, jatka taikinan tekoa kunnes se on kaulittavaa
painele haluamillasi muoteilla mutta ennen taikinaan tyrkkäämistä jauhota muotti huolella tomusokerissa, jottei tarttuisi niin hanakasti kiinni.
käytä jauhotettua välinettä apuna, jos ei irtoa muuten
taikinan voi värjätä elintarvikeväreillä esim Dr.oetker
sekä koristella jauheväreillä minä suihkautin vielä Sinooperista ostamallani helmiässuihkeella
munattoman version tein tupperwaren uusiin muotteihin
värjäsin kerman niille tarkoitetuilla väreillä ja pursotin Iloinen Keittiö:stä ostamalla pursotinsetillä (läpinäkyviä) johon en ole muissa liikkeissä törmännyt.
Paistetun ja jäähtyneen kakkupohjan (2 munaa)
päälle hyydytetty rommiluumumousse.
Käytin joskus kauan sitten ostamiani kalvoja jotka ovat juuri tähän tarkoitukseen hyviä.
mousse:
kax purkkia laktoositonta rahkaa
yx purkki laktoositonta tuorejuustoa(viola)
puolitoista purkkia luumusosetta
noin puoli litraa kermaa
jonnii verran tomusokeria
ja liivatelehtiä 5 kpl
liotin kylmässä vedessä olleet liivatelehdet kuumassa rommissa
annoin hyytyä seuraavaan päivään
ja koristelin samoilla koristeila kuin munattoman version
Tupperin Speedy Chef: illä on kerman vatkaaminen nopeampaa ja äänetöntä. En juurikaan käytä enää sähkövatkainta.
gluteeniton ja laktoositon bostonpulla
löysin ohjeen syksyn Anna lehdestä n:o 48 jossa
hiiva liotetaan kylmään nesteeseen ja suola ja pehmeä margariini vasta taikinan alustuksen loppuvaiheessa. Mantelinen täyte oli taivaallista. laitan tarkemman ohjeen myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti